fbpx
OptimumMetoden®

Här nedan kan du läsa artiklar från olika tidningar som skrivit om OptimumMetoden samt lyssna på poddar från flera av Sveriges mest kända poddare.

OptimumMetoden i pressen:
Image icon
Nya succémetoden – här är boråsaren som behandlar stjärnorna
Borås Tidning
”Ryggsmärtorna hade plågat honom i över tio år. Lösningen fanns i USA och hette postural terapi.
Markus Greus är nu en av nio i världen som behärskar en ny version av metoden (OptimumMetoden), som han själv är med och utvecklar. Bland hans patienter finns flera elitidrottare.”
Läs mer här...
Image icon
Räta på ryggen
GöteborgsPosten
”Stillasittande jobb ger allt fler dålig hållning som i många fall leder till förslitningsskador. Men Gustav Neander bröt den onda cirkeln. En ny träningsmetod tog honom från ett kroniskt ryggskott till att kunna windsurfa igen.”
Läs mer här...
Image icon
Optimum tips för bättre hållning - och snabbare löpning
Tidningen Varvet
”Få löpare använder sin fulla potential – men kan lätt göra det med rätt sorts träning. -Det finns många minuter att kapa om man bara tänker om lite, säger Markus Greus, expert på OptimumMetoden.”
Läs mer här...
Image icon
I kroppens kärna
Tidningen iForm
”Din kärnmuskulatur sträcker sig så långt som från inre låren till halsen och det finns goda skäl till att aktivera hela kedjan. Med skräddarsydda övningar från en av världens ledande experter på området får du en snygg hållning, blir starkare
och presterar bättre när du tränar. ”
Läs mer här...
Image icon
Balansera mera - slipp onödig smärta
Aftonbladet Wellness
”Ont i axlarna? Trött i ryggen? Stel i benen? Inte länge till. OptimumMetoden kan hjälpa dig att bli av med det onda – eller ännu hellre se till att du aldrig drabbas.”
Läs mer här...
Podcast om OptimumMetoden:
Image icon
Varför du som fysioterapeut /sjukgymnast lärt dig fel!
4Health By Anna Sparre
Det möjligen kontroversiella temat är “Varför du som fysioterapeut /sjukgymnast lärt dig fel”. Såklart inte bara ett avsnitt för sjukgymnaster – det blir konkreta tips och övningar för alla.
Lyssna
Image icon
Stärk din mentala hälsa! Konkreta enkla förklaringar och tips för att hitta din harmoni, lycka och glädje!
4Health By Anna Sparre
Hur fungerar egentligen ditt mentala mående, dina tankar, känslor, din oro och dina rädslor? Hur ska du göra för att må som allra bäst? Vilket förhållningssätt får dig att vara nöjd i livet? Lyssna idag!”
Lyssna
Image icon
Postural träning. Smärtfri och rörlig från dag 1
4Health By Anna Sparre
”Magi! Men postural träning är också helt logiskt om man tänker på hur kroppen fungerar. Vill du bli av med all värk, all stelhet eller bara känna dig 10 kg lättare i kroppen? Lyssna idag!”
Lyssna
Image icon
Bli smärtfri och funktionell
Coltings nakna sanning
”Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil. Intervjun med Markus ligger 40 minuter in i avsnittet.”
Läs mer här...
Image icon
Ryggvärk och ryggskott – med Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Ryggvärk! Varför får du ont i ryggen och vad kan du göra åt det? Det handlar om värk både i ländrygg och i bröstrygg. Det handlar om ryggskott och om andra vanliga diagnoser man kan få med ryggbesvär.”
Lyssna
Image icon
Värk i nacke och axlar – med Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Nackvärk och axelproblem. Varför får du ont i nacke och axlar, eller blir stel, och vad kan du göra åt det?”
Lyssna
Image icon
Värk i höfter och bäcken med Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Du som lyssnat på mina tidigare intervjuer med Markus har antagligen förstått att extremt många obalanser börjar i just höftpartiet. Allt från ryggvärk till dålig balans, hållning, andning och ont i nacken kan bero på obalanserade/roterade/feltippade höfter/bäcken. Därför är detta ett mycket viktigt avsnitt!”
Lyssna
Image icon
Löpning och lopp – prestera bättre och slipp skador. Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Bättre steg, syresättning och skadefri när du löptränar eller joggar?! Lyssna idag om du vill att det här ska bli sant!”
Lyssna
Image icon
Knän och fötter med Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Populäre Markus Greus är tillbaka!
Varför får man problem i sina knän eller i fötterna och vad kan man kan göra åt det? Vi pratar om diagnoser som hälsporre, löparknä, hopparknä osv. Vi pratar om inåtfallande knän, utåtvridna fötter, översträckta knän och mycket annat.”
Lyssna
Image icon
Stressreducering med mindful tapping – Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Stressad? Idag får du tips på en teknik som kan hjälpa dig att sänka stressnivåerna snabbt.”
Lyssna
Image icon
Hallux Valgus med Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Fotknölen hallux valgus – vad är det egentligen och varför får man den? Du kanske inte alls behöver ta till kniven och sågen och operera bort den. Det kan räcka med att få rätt övningar.”
Lyssna
Image icon
Styrketräning / Gymträning – Hur gör du rätt? Med Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Tränar du rätt? Idag pratar vi styrketräning och gymträning med experten Markus Greus. Vilka övningar kan utgöra ett bra grundträningsprogram? Vad ska man tänka på i våra vanligaste gym-övningar? Vilka är de vanligaste felen?”
Lyssna
Image icon
Graviditet och efter graviditet. Bli av med dina besvär. Markus Greus
4Health By Anna Sparre
”Inkontinens, delade magmuskler, värk, foglossning. Ja, listan kan göras lång på problem relaterade till graviditet och förlossning. Men vad är den verkliga lösningen på det här? Det räcker inte att knipa lite, i många fall handlar detta om obalanser, svagheter och hållningsproblem som skapar besvär – allt från värk till problem med inkontens.”
Lyssna
Vill du boka tid för behandling?

Läs mer om hur personlig behandling på OptimumKliniken kan hjälpa dig...

Vill du utbilda dig på Optimum kliniken?

Välj kurs för att läsa mer...