fbpx
OptimumMetoden®

Med OptimumMetoden som i grunden bygger på postural terapi/träning kommer vi åt grundorsaken till både stelhet och kroniska smärtor i kroppen, förbättrar prestationsfömågan och hjälper dig via OptimumMind-processen att hitta tillbaka till ett permanent mentalt- och känslomässigt välmående. Metoden bygger på flera olika genombrott inom förståelsen för vad som ligger bakom optimal fysisk och psykisk funktion.

Till Optimum Academy
Åtgärda grundorsaken till kroniska smärtor, återkommande skador och förbättra prestationsförmågan!

Trots att  många tränat både rehab, core och mängder av annan ”balanserande” träning är det väldigt vanligt med smärta i muskler och leder, återkommande skador och nedsatt prestationsförmåga på grund av att traditionell träning ofta ändå inte åtgärdat det riktiga problemet.

Problemet är nämligen att man många gånger tränar ”fel” muskler och inte kommer åt de muskler som är designade för att hålla kroppen smärtfri. Studier på människor i natursamhällen visar att de i princip inte lider av kronisk smärta samtidigt som de har en rörlig och stark kropp.
Orsaken är de bibehållit den naturliga muskulära balans som krävs för smärtfrihet och hög prestationsförmåga.  Med kroppen i balans kan man fördela den belastning kroppen utsätts för i olika situationer optimalt och inga snedbelastningar som leder till smärta uppstår.

Med OptimumTräning® som bygger på postural terapi har vi ett helt nytt sätt att balansera kroppen och åtgärdar snedbelastningen genom att aktivera de viktigaste djupt liggande och oftast förbisedda musklerna som är ansvariga för att ta upp större delen av belastningen i olika situationer. Vi pratar nu inte om core- eller djupa magmusklerna, utan den än djupare liggande hållnings- stabiliseringsmuskulaturen. På detta sätt kommer vi åt den verkliga grundorsaken till problematiken. Resultatet blir smärtfrihet, förbättrad rörlighet och styrka samt en ökad prestationsförmåga.

Klicka på länken nedan för att läsa mer!

Lösningen till mentalt-känslomässigt välmående!

Vad är grundorsaken till att så många mår så dåligt psykiskt i västvärlden trots att vi utåt sett har det så bra? Och trots att det finns mängder med olika terapier som borde hjälpa oss att må bra när vi börjat må dåligt?

Svaret är att vi hamnat ur balans på grund av olika obearbetade tankar och känslor och en missuppfattning gällande varifrån vårt välmående/harmoni/inre frid egentligen kommer ifrån.

Vägen tillbaka till mentalt-känslomässigt välmående är kopplad till en djupare förståelse för hur vi fungerar på det psykologiska planet, vilka verktyg vi behöver använda och vilka insikter vi behöver få för att effektivt åtgärda grundorsaken till det dåliga måendet.

OptimumMind®-coachning kombinerar energipsykologiska tekniker med en nyare förståelse av vad som ligger bakom den mänskliga mentala-känslomässiga upplevelsen av livet (även kallat 3 principles).  Coachningen går ut på att med en enkel och egenutvecklad process hjälpa klienten att på några få sessioner bli av med eventuella fobier och känslomässiga trauman och därefter främja processen för att bli av med ångest, oro och stress och hitta tillbaka till det välmående som egentligen alltid funnits ”under ytan”.

Boka tid!

Har du ont i muskler/leder, är ofta skadedrabbad eller vill förbättra din prestationsförmåga? Boka en tid för OptimumTräning! Vi erbjuder träning på plats i Borås men även via Skype vilket innebär att vi kan hjälpa dig oavsett var du befinner dig i världen!

Vill du må bättre mentalt- och känslomässigt?

Klicka på knappen nedan –

OptimumMetoden®

Vi på Optimum har arbetat med att hjälpa individer att hitta tillbaka till smärtfrihet, välmående och ökad prestationsförmåga i snart 2 decennier. Vårt mål har från första början varit att hitta grundorsaken till varför människor mår dåligt på olika sätt. 2001 då vi började arbetet handlade det framförallt om att hitta nycklarna till smärtfrihet och optimal fysisk funktion och vi arbetade då framförallt med postural terapi (även kallat postural träning) – en revolutionerande träningsmetodik som härstammar från USA.

Efterhand noterade vi dock att allt fler människor mådde allt sämre både fysiskt och psykiskt vilket ledde till att vi började undersöka hur vi kunde vidareutvecklade metoden för att få ännu snabbare och bättre effekt och även hjälpa personer som mådde dåligt mentalt-känslomässigt. Vi gick mängder med utbildningar och tog lärdom av de absolut bästa inom olika områden i hela världen, vidareutvecklade det och satte sedan ihop kunskaperna till ett system för fysisk och psykisk hälsa som vi idag kallar OptimumMetoden®.

Teorin bakom OptimumTräningen®

OptimumTräningen baserar sig på en djup biomekanisk förståelse av hur kroppen fungerar vid optimal funktion. Har du bra koll på anatomi och är duktig på att läsa på engelska? Klicka då på länken för att läsa om teorin bakom OptimumTräningen.

Image icon
The Posturelate: An Introduction to the Anti-Gravity Kinetic Chain
by Markus Greus and Dr. Andrew Buser
”Discover the BuserGreus Model of postural therapy, their Principles-of-Therapy, Priorities-of-Work, and how to evaluate the kinetic chain.”
Läs boken
Framtidens behandlingsform!

Vi utbildar ständigt nya OptimumTänare/coacher. Sedan vi började utbilda 2016 kan vi stolt berätta att efterfrågan varit över förväntan och kursomdömena och resultaten helt fantastiska. Idag har vi nya anmälningar till våra kurser från hela Norden och vi ser efterfrågan växa ju större vi blir. Tillsammans kommer vi att revolutionera behandlingen för fysiskt/psykiskt välmående!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i vad som händer hos oss på Optimum och få tips och trix för välmående i vardagen!

Vad säger kunderna?

Lyssna på vad några kunder har upplevt för resultat med OptimumTräningen. Du hittar många fler referenser på de andra sidorna och vår Youtubekanal.

OptimumMetoden i pressen/podcasts
Image icon
Nya succémetoden – här är boråsaren som behandlar stjärnorna
Borås Tidning
”Ryggsmärtorna hade plågat honom i över tio år. Lösningen fanns i USA och hette postural terapi.
Markus Greus är nu en av nio i världen som behärskar en ny version av metoden (OptimumMetoden), som han själv är med och utvecklar. Bland hans patienter finns flera elitidrottare.”
Läs mer
Image icon
Räta på ryggen
GöteborgsPosten
”Stillasittande jobb ger allt fler dålig hållning som i många fall leder till förslitningsskador. Men Gustav Neander bröt den onda cirkeln. En ny träningsmetod tog honom från ett kroniskt ryggskott till att kunna windsurfa igen.”
Läs mer
Image icon
Smärtfri och rörlig från dag 1
4Health By Anna Sparre
”Magi! Men OPTIMUM träning är också helt logisk om man tänker på hur kroppen fungerar. Vill du bli av med all värk, all stelhet eller bara känna dig 10 kg lättare i kroppen? Lyssna idag!”
Lyssna
Image icon
Balansera mera - slipp onödig smärta
Aftonbladet Wellness
”Ont i axlarna? Trött i ryggen? Stel i benen? Inte länge till. OptimumMetoden kan hjälpa dig att bli av med det onda – eller ännu hellre se till att du aldrig drabbas.”
Läs mer
Image icon
Bli smärtfri och funktionell
Coltings nakna sanning
”Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil. Intervjun med Markus ligger 40 minuter in i avsnittet.”
Lyssna
Image icon
I kroppens kärna
Tidningen iForm
”Din kärnmuskulatur sträcker sig så långt som från inre låren till halsen och det finns goda skäl till att aktivera hela kedjan. Med skräddarsydda övningar från en av världens ledande experter på området får du en snygg hållning, blir starkare
 och presterar bättre när du tränar. ”
Läs mer
Image icon
The Posturelate: An Introduction to the Anti-Gravity Kinetic Chain
by Markus Greus and Dr. Andrew Buser
”Discover the BuserGreus Model of postural therapy, their Principles-of-Therapy, Priorities-of-Work, and how to evaluate the kinetic chain.”
Läs boken
Image icon
Optimum tips för bättre hållning - och snabbare löpning
Tidningen Varvet
”Få löpare använder sin fulla potential – men kan lätt göra det med rätt sorts träning. -Det finns många minuter att kapa om man bara tänker om lite, säger Markus Greus, expert på OptimumMetoden.”
Läs mer
Vill du boka tid för behandling?

Läs mer om hur personlig behandling på OptimumKliniken kan hjälpa dig...