Personlig behandling

Personlig behandling innebär att du träffar en OptimumTerapeut som undersöker, behandlar och ger dig individanpassade övningar. Du får de verktyg du behöver för att själv kunna hålla dig besvärsfri.

Personlig behandling

Målet med OptimumMetoden är att skapa ett bestående resultat, samtidigt som uppkomsten av nya besvär undviks. Vi går till grunden för att hitta orsaken till besvären och åtgärdar dem på djupet istället för att endast lindra symptomen.

På bilderna här nedan kan du följa hela gången från att du kommer in i våra lokaler till att du är färdigbehandlad.

Boka tid

När du kommer till oss första gången rekommenderar vi att du bokar minst två behandlingstider direkt. Detta för att få lagom tidsintervall mellan dina besök och därmed bästa möjliga flöde i ditt tillfrisknande.

Ibland är det svårt att få den tid man vill ha och då är det bra att ha bokat flera i förväg.

Nöjd-kund-garanti

Vi erbjuder en nöjd-kund garanti för att säkerställa att OptimumMetoden är rätt metod för just dig. Garantin innebär att vi räknar med att du ska uppleva en omedelbar skillnad gällande dina symptom eller en förbättring av funktionen under första besöket. Om du inte upplever en skillnad är besöket kostnadsfritt, och du förbinder dig inte till fler besök.

Introduktion OptimumMetoden

Bli av med din kroniska smärta!

Image module
Så här går ett besök till

När du kommer till OptimumKliniken får du gärna sitta ned i loungen och slappna av. Ta ett glas vatten, av med skorna och vifta på tårna! Behandlingen blir effektivare om du inte är stressad.

Image module
Besvärshistorik

Första besöket går vi igenom din besvärshistorik. Du bör ha fyllt i och skickat in formuläret innan du kommer. Vi inleder besöket med att prata igenom vad du vill ha hjälp med.

Image module
Funktionsanalys

Därefter gör vi en hållningsfotografering, gånganalys och ett antal andra funktionstester för att hitta dina muskulära obalanser. Funktionsanalysen ligger till grund för eventuell behandling och det unika träningsprogram vi tar fram till dig.

Image module
Behandling

Ibland behövs en uppmjukande och nervsystemsbalanserande behandling för att kunna åtgärda dina muskulära obalanser. Vi behandlar stress och ger enklare kostråd om det verkar bidra till besvären.

Image module
Träningsprogram

Ditt skräddarsydda träningsprogram består av utvalda övningar som ska utföras i rätt ordning för att hjälpa din kropp tillbaka i balans. Valet av övningar och deras ordning bestäms av din besvärshistorik och funktionsanalys.

Image module
Träning på egen hand

Nu gör du övningarna hemma i 1-2 veckor innan du kommer till oss igen för uppföljning, eventuell behandling och nytt  program. Vanligen behövs 4-6 besök för att skapa ett bestående resultat. Därefter tränar du vid behov, för att hålla dig besvärsfri på egen hand resten av livet!

Boka personlig behandling

Personlig behandling påbörjas med ett startpaket omfattande två besök – detta är minimum för att komma igång.

Startpaket

Startpaketet omfattar första besöket på 90 minuter, samt ett uppföljningsbesök på 90 minuter.

Paketpris: 5 250 kr inkl moms.

Efter första paketet kan antalet besök som behövs för önskat resultat variera, generellt räknar vi med totalt 4-6 besök.

Återbesök

Pris besök 3 och framåt:
Debitering sker per timme, pris 1 500 kr/timme inkl moms, besöken är vanligtvis 90 minuter.

Skräddarsydda lösningar:
Vid behov av annan besökslängd debiteras dessa med 1 500 kr/timme inkl moms.

Bra att veta

Avbokning skall ske minst 24 timmar innan besökstid på vardagar, senare avbokning eller uteblivet besök debiteras fullt arvode.

Kom ihåg att fylla i och maila in din besvärshistorik 24 timmar innan du kommer till oss.

Vad säger kunderna?

Är du nyfiken på vad några kunder tycker om OptimumMetoden? Hör dem berätta direkt från sina besök hos oss.

Våra OptimumTerapeuter

Du träffar våra OptimumTerapeuter vid personlig behandling, när du går en utbildning, deltar i gruppträning eller kommer på föreläsning hos oss.

Image module
Helena Zätterberg
 • OptimumTerapeut
 • Osteopat BSc D.O.
 • PosturalTerapeut
 • Basmedicin, 2 år
 • Friskvårdsterapeut
 • Diplomerad Massör
Image module
Markus Greus
 • OptimumTerapeut
 • Legitimerad Sjukgymnast
 • PosturalTerapeut
 • Licensierad Personlig Tränare
 • Diplomerad STAC-elittränare
 • Diplomerad Massör
OptimumTränare i Sverige

Här hittar du en lista över de OptimumTränare vi rekommenderar runt om i Sverige.

Frågor och svar

Här får du svar på de vanligaste frågorna om personlig behandling och OptimumMetoden.

Vad är postural träning?
Ordet postural kommer från engelskans posture, som betyder hållning. Inom postural träning ser man kroppen som en enhet och därför syftar övningarna till att skapa balans mellan alla olika muskelgrupper, samt full rörlighet i alla leder i kroppen. Detta för att låta kroppen fördela belastningen den utsätts för jämnt på alla berörda muskler.
Är det någon skillnad på postural träning och postural terapi?
Nej, det är samma sak. Det kallades ursprungligen postural terapi. Vi har valt att kalla det postural träning eftersom det är övningar som utförs.
Vad är OptimumMetoden?
Markus Greus började sin utbildning till postural terapeut i San Diego 2001. För att få ännu bättre effekt av både behandling och träning har Markus under åren vidareutvecklat arbetssättet och lagt till olika behandlingstekniker. För att innefatta helheten av det vi arbetar med var det 2014 dags att ändra benämningen till OptimumMetoden som även inkluderar de manuella behandlingsteknikerna samt en helhetssyn på människans välmående.
Vem kan ha nytta av övningarna?
Alla som har någon form av muskulär obalans, smärta eller värk, återkommande skador, stelhet och inskränkt rörlighet, de som vill förbättra den fysiska prestationsförmågan,… Med andra ord passar OptimumMetoden för såväl gammal som ung, otränad till elitidrottare, seniorer, gravida och de som ”provat allt”. Även om man råkat ut för olyckor och gjort operationer brukar det ge god effekt!
Vi har nöjda kunder som sökt för vitt skilda symptom. Har du problem med något av nedanstående – kontakta oss!
Huvud: huvudvärk, migrän, käkledsbesvär, TMJ,
Nacke: whiplash, diskbråck i nacke, spänningar i nacke och skuldra,
Axel: impingement i axel, inflammation i axel, supraspinatus tendinit, vingskapula, frusen skuldra, kalkaxel, brännande smärta mellan skulderbladen,
Arm: tennisarm, golfarm, musarm, karpaltunnelsyndrom,
Rygg: skolios, stel bröstkorg, begränsad andning, lumbago, ryggskott, diskbråck i ländryggen, spondylolys, spondylolistes, spinal stenos, sacroilit,
Höft: inflammation i höften, höftartros, camförändringar i höften, pincerförändringar i höften, ljumsksmärtor, trocanterit,
Knä: löparknä, hopparknä, schlatters sjukdom, patello-femoralt smärtsyndrom,
Vader: kompartmentsyndrom i vaderna, gubbvad, benhinneinflammation,
Fot: akillestendinit, hälseneinflammation, plantar fasciit, hälsporre, hallux valgus, hallux rigidus, mortons neurom,
Hur lång tid tar det att bli bättre?
Man brukar uppleva resultat redan vid första besöket, men tiden till att man är färdigbehandlad kan variera från 3-6 månader och i vissa svårare fall längre tid.
Hur ofta ska jag göra övningarna?
Gärna dagligen, men åtminstone 4-5 dagar i veckan för bästa effekt.
Ska det göra ont att göra övningarna?
Nej, det ska det inte. Ibland kan det dock kännas lite obehagligt som en ”strech-smärta”, denna är inte farlig för kroppen.
Vilken utrustning behöver jag för att göra övningarna?
Du behöver träningsmatta, kudde, skärp, stol och en vägg att göra övningarna mot.
Vad är skillnaden mellan OptimumTerapeut och OptimumTränare?
OptimumTerapeut
Vår grundare Markus Greus är OptimumTerapeut och den som behärskar allt från postural träning, sjukgymnastik/fysioterapi, personlig träning, massage, kinesiologiska tekniker, etc till hela OptimumMetoden som han utvecklat och förfinat under 17 års tid.
Det finns ett fåtal exceptionellt duktiga och erfarna Terapeuter som Markus väljer ut personligen och som sen går en lång utbildning hos honom. De arbetar tillsammans med honom som hans adept varje dag under många månader till år och blir så småningom också fullvärdiga OptimumTerapeuter. I dagsläget finns det endast en OptimumTerapeut i Sverige förutom Markus och det är Helena Zätterberg. Helena är förutom OptimumTerapeut och PosturalTerapeut dessutom Osteopat, massör, friskvårdsterapeut och har läst Basmedicin i 2 år.

OptimumTränare
Optimum öppnade under våren 2017 upp en utbildning för de terapeuter & tränare som vill ligga i framkant och hjälpa sina kunder att nå bättre resultat med sin träning/behandling genom en mer välbalanserad kropp. Utbildningen är i fem steg + examination och leds av Markus Greus. De som genomgår alla stegen samt godkänd examination blir Diplomerade OptimumTränare. De som verkligen vill satsa kommer att få möjlighet att fortsätta samarbetet med Optimum och synas på OptimumMetodens hemsida som Diplomerade OptimumTränare.

Utbildningen till Diplomerad OptimumTränare är en gedigen utbildning som ger många användbara verktyg och metoder för att hjälpa kunder till bättre resultat och en mer välbalanserad kropp. Det är dock viktigt att förstå att det inte är möjligt för OptimumTränare att få med sig all kunskap och alla verktyg som en OptimumTerapeut på OptimumKliniken i Mölndal har.

Finns det någon terapeut på annan ort som jobbar på samma sätt som OptimumTerapeuter?
Det finns OptimumTränare på olika orter i Sverige som gått utbildning till Diplomerad OptimumTränare hos Markus Greus. Se lista per ort ovan.